Fogfehérítés eredete

Már az ókorban is próbálkoztak fogfehérítő eljárásokkal, mint például a szódás vagy hamus dörzsölés. Persze ezek kevésbé voltak hatékonyak, látványosak ellenben a modern eljárásokkal amik egyre nagyobb sikert aratnak szerte az egész világon.
Az Egyesült Államokban lett útjára indítva a fogfehérítés ami azóta is töretlen sikerében.

Folyamata:

A fogak megtisztítása, fogkőeltávolítása után a fehérítő anyagot elkenjük a fogak felszínén. Ezután egy speciális LED lámpával közelről megvilágítjuk azt. 60 perc elteltével a zselés anyagot lemossuk a fogakról, majd a páciens kezébe téve egy tükröt hallgatjuk a boldogan kiejtett szavakat a hófehér fogakról és figyeljük a folyamatos mosolyt az arcon.

A fogfehérítő kezelés tartós fehérséget biztosít akár 1 éven át, de ezt befolyásolja a páciens életmódja is. Nem nagy odafigyelést igényel, csupán egy kis mérsékletet. A mesterséges fehérség is épp úgy kopásnak indulhat, mint fogaink természetes színe az ételek, italok szinezékétől. Ilyenek például:
Dohányzás, kávézás, teázás, vörösbor, ételszinezékkel ellátott élelmiszerek és a többi.

Szinten tartó kezelés ebben az esetben nem árt tartani, de ennek gyakorisága csupán 1-2 évenkénti.

Amitől elszíneződhet a fog:

Kávé, cigaretta, chips, csoki, de ide sorolhatnánk már szinte minden ételt. A káros anyagok szinte mindenhol ott vannak, tán még a levegőben is.
Tehát a sárgulás elkerülése érdekében ne táplálkozzunk és ne vegyünk levegőt. Megoldható? NEM!
Nyugodjon meg, fogaink születésünktől kezdve percről-percre veszítenek fehérségükből. Ez egy természetes folyamat, de valószínűleg Ön is próbálkozott már házi praktikákkal:

  1. Gyümölcsös kezelések: a gyümölcsöt az íze, vitaminjai miatt fogyasztjuk, nem pedig azért, hogy a fogainkat dörzsöljük vele! Jól hangzik, de alig van valami fehérítő hatása, még roncsol is! Nem ajánlom…
  2. Szódabikarbóna, szén: Igen, én is használom a konyhában vagy kertben, végső esetben hasfogónak.
  3. Csiszolás, polírozás: Van fehérítő hatása, de a fogzománcból csiszolnak és nem is keveset. Amellett, hogy fájdalommal jár, folyamatosan gyengíti a fogakat. (fogérzékenység hidegre/melegre)

3 érdekes tény amely bebizonyítja, hogy évezredek óta lényegre törő a tündöklő mosoly:

 

  • Kleopátra: Egyiptomi leletek is alátámasztják, hogy a Fáraók tudósokat (mai fogorvosok) alkalmaztak. Ők napi 24 órát foglalkoztak a uralkodójuk fogsorának tökéletesítésével. A félisteneknek ez jár!
  • Báthory Erzsébet: Pár éve megfilmesítették a magyar grófnő életét. Nem minden ember életéből készítenek egész estés mozit! Nem volt egy született szépség, de megfejthetetlen volt hogy sugárzó mosolya mögött vajon milyen titkok rejtőznek.
  • Napóleon: Azt tudta-e, hogy Napóleon nagy nőcsábász volt? És azt, mi volt az ő nagy fegyvere? Szerintem sejti, mert bizony a hófehér fogsora. Több nőt csábított be a hálójába vele, mint ahány csatát nyert!

 

Mint látjuk tehát nem csak napjainkban van hatalmas szerepe a fogaink állapotának, de ma talán különösen fontos ez. Legyen szó akár egy fontos üzleti megbeszélésről, egy várva várt randevúról, de beszéljünk csak szimplán az átlagos hétköznapokról. Naponta akár több tucat emberrel is közvetlen kapcsolatba kerülünk, akik valamit gondolnak rólunk. Ez lehet pozitív és negatív is…

Menjen biztosra és kérje a hosszan tartó, biztonságos és gondmentes fogfehérítést most!

 

Jelentkezzen be hozzám telefonon keresztül!

 

4400 Nyíregyháza, Sólyom utca 29.

Telefon: 06-70-554-1207

Dr. Békési Diána

szájsebész, fogorvos