Fogpótlás, fogbeültetés, fog implantátum

Fogpótlás, fogbeültetés, fog implantátum nyíregyházi rendelőnkben

 

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a fogpótlás, fogbeültetés, fog implantátum az pontosan mit takar illetve, hogy kinek javasolt. Nézzük is meg, hogy pontosan mit is takarnak ezek a fogbeültetési kezelések, miért és kinek javasolt.

Önnek?

  • Problémát okoz a protézise?
  • Hiányzik egy vagy több foga?
  • Elégedetlen hídjával?

Az implantátumok pótolják a hiányzó foggyökeret és olyan fogpótlást biztosítanak, mintha csak a saját fogait érezné. Ehet, ihat bármit, amit csak szeretne, a protézisek vagy foghiányok okozta kellemetlenségek nélkül.

 

Önnél is alkalmazhatóak a fogászati implantátumok?

 

A fogászati implantátumok a leginkább előnyben részesített eszközök hiányzó fogak pótlására. Szerte a világon emberek százezrei veszik igénybe a MIS fogászati implantátumait tökéletes mosolyuk és önbizalmuk helyreállítására. Fogorvosa segíthet annak eldöntésében, hogy az implantátumok Önnek megfelelő választásnak bizonyulnak-e.

 

Az fogimplantátumok előnyei

 

  • Tudományosan igazolt és kiszámítható, hosszútávú megoldás
  • Esztétikus megjelenés, kiváló rágási képesség
  • Óvják a meglévő ép fogakat

 

A fogászati implantátumok a leghatékonyabb megoldást kínálják hiányzó fogainak pótlására. Ha figyelembe vesszük a hagyományosan lecsiszolt fogakra készült hidak hátrányait vagy a műfogsor állítgatásával töltött időt, megállapíthatjuk, hogy a fogbeültetés kiszámíthatóbb, hosszú távú megoldást biztosít az alternatív fogpótlási megoldásokkal összehasonlítva.

 

Egyetlen hiányzó fog pótlása

 

Amennyiben csak egyetlen hiányzó fogának a pótlására van szükség, a MIS implantátumok sokkal hatékonyabb alternatívát képviselhet a hagyományos hídpótlásokhoz képest. A hagyományos hídpótlások esetében mindkét szomszédos fogat le kell csiszolni az új híd elhorgonyzásához. A híd alatt bekövetkező folyamatos csontleépülés miatt elveszíthetjük a megtámasztásra használt fogakat. Fogászati implantátummal csakis a hiányzó fogakat pótoljuk, miáltal megelőzzük a csont és az íny leépülését, elkerülve a szomszédos fogak lecsiszolását, s így hosszabb, egészséges élettartamot biztosítunk számukra.

 

Több hiányzó fog pótlása implantátumra rögzített hídpótlás segítségével

 

Amennyiben Önnek több foga is hiányzik, vagy sérült,a MIS megoldási lehetőséget biztosít fix hidak készítésére. Ezzel az előnyös megoldással elkerülhetők a részleges fogpótlások kellemetlenségei. Megszabadulhat kényelmetlen fémkapcsolóktól, amelyek így nem tesznek már kárt a szomszédos fogakban, ezáltal esztétikusabb érzetet biztosítva. Az eredmény egy sokkal kényelmesebb megoldás, amely az életminőséget is javítja, miközben megőrzi fogai egészségét.

 

Teljes fogsor pótlásának megoldása

 

A fogászati implantátumok a leghatékonyabb módon biztosítják egy teljes fogsor stabilitását, különösen az alsó régióban. A rosszul illeszkedő fogsorok kihatnak az Ön táplálkozására, beszédére és esztétikai megjelenésére egyaránt. Kettő vagy négy implantátum segítségével golyós vagy stéges rögzítéssel a fogpótlás stabilan rögzül, komfortérzetet kínálva, hogy Ön bizalommal merjen enni, nevetni, mosolyogni bármilyen helyzetben.

 

Rögzített fogpótlási megoldás teljesen fogatlan állkapocs esetén

 

A teljesen fogatlan állkapoccsal élő betegek ezzel a megoldással megszabadulhatnak a kivehető fogpótlások kényelmetlenségeitől. Nyolc vagy több implantátummal támogatott, rögzített fogpótlás (körhíd) egy tökéletes megoldás azok számára, akik szeretnék a legjobb életminőséget és a rágás valódi élményét élvezni.

Reméljük Önnek is segítséget nyújtottunk és így jobban átlátja, hogy miről is beszélnek a fogorvosok, mikor fogpótlás, fogbeültetés és a fog implantátumot említik.

 

Ha kérdése van, keressen fel minket nyíregyházi rendelőnkben, vagy hívjon minket  telefonon.

 

4400 Nyíregyháza, Sólyom utca 29.

Telefon: 06-70-554-1207

Dr. Békési Diána

szájsebész, fogorvos

 

DentalPalota

DentalPalota, fogorvos, fogászat Nyíregyháza