Korona, hídtag fémkerámiából

A rögzített fogpótlások gépi pontossággal és precizitással előkészített, lecsiszolt fogakhoz vagy az implantátumokhoz készülnek fémkerámiából. Ha foghiányban vagy fogak hiányában szenved, ez a legcélszerűbb megoldás, hisz csupán orvosi műszerrel távolítható el.

Hátránya csupán az…

Biztos Ön is látott már olyan személyt, akinek feltűnő fogpótlása volt. Mit értek feltűnő alatt? Ami idővel elsárgul, beszürkül és messziről észrevehetően mű. A fémkerámia hátránya, hogy nem időtálló így bár költséghatékony, rövid időn belül kellemetlenséget okozhat elszíneződése.

Rögzített hidaknál ezért ma már leginkább porcelánból készítik, esztétikai és allergénmentes előnyei miatt nagy népszerűségnek örvendenek a fémmentes hidak, de a legjobb megoldás a cirkónium korona, ugyanis nem csupán a legerősebb anyagú korona (fémet is kettémetszi a cirkon) hanem a legfehérebb is. Mindez nagy örömünkre hosszú kemény évek elteltével se kopik, vagy színeződik el.

Nem kell, hogy ez is a szürke 50 árnyalata legyen!

Aki régóta visel fémkerámia koronát tudja, hogy idővel az ínyszél mentén szürke szegély alakul ki. Nem egy szép látvány, főleg a frontális fogaknál igencsak feltűnő jelenség.

Ne rejtegesse tovább, ideje lecserélni elavult koronáját, hogy újra ragyoghasson mosolyától!

A lehetőség az Öné!

Kérjen időpontot telefonon keresztül!

 

4400 Nyíregyháza, Sólyom utca 29.

Telefon: 06-70-554-1207

Dr. Békési Diána

szájsebész, fogorvos