Ideiglenes korona

Amíg elkészül a végleges korona a lecsiszolt csonkot védeni kell, hiszen sebnek tekinthető. A védelmet a speciális műanyag, akrilát adja, mely fogszínű, így esztétikailag is kielégítő hatású arra a pár napra amíg viselni kell. Fontos tudni, amíg az ideiglenes akril koronát viseli a páciens, fokozott figyelemmel vigyázzon rá, ugyanis kevésbé tartós és könnyen átrágódik ez a vékony lemez.

Csupán átmeneti megoldást jelent, ugyanis…

  • Hamar kopik
  • A széleken nem zár jól

Rögzítése

Ideiglenes rögzítő cementtel történik, ennek eltávolítása közben nem roncsolódik a fog. Pont emiatt viszont könnyen megeshet, hogy leesik a korona, amitől nem kell kétségbeesni, természetes folyamat ám nem esik meg mindenkivel! Ha ez megtörténik, persze soron kívül visszaragasztjuk!

Mielőtt az ideiglenes koronát rögzítenénk fontos tudnia, hogy:

Minden a kezelési időtől függ, ugyanis ha az egy-két hét alatt elvégezhető akkor az ideiglenes azonnal elkészül, amíg Ön a fogorvosi székben ül. Az eljárás szakszerű: nyomatot veszünk, formára csiszoljuk majd rögzítjük a csonkhoz.

Ha a kezelési idő hónapokba telhet, tartós megoldást választunk. Ebben az esetben az ideiglenes korona a fogtechnikusunk által készül el laboratóriumi körülmények között.

Miért hagyná, hogy fogai közt lyukak tátongjanak ha van rá egy egyszerű és gyors megoldás is?!

 

A lehetőség az Öné!

Kérjen időpontot telefonon keresztül!

 

4400 Nyíregyháza, Sólyom utca 29.

Telefon: 06-70-554-1207

Dr. Békési Diána

szájsebész, fogorvos