Most sok kismama fellélegezhet, ugyanis az a hiedelem, miszerint minden nő elveszíti, vagy megroncsolódnak fogai egy részét, téves. Vannak kivételek és nem kis létszámban, akiknek nem csak hogy megmaradnak fogai, de egészségesek is maradnak. Ezt viszont nem a véletlenre bízzák, kis odafigyeléssel és alapossággal Ön is elkerülheti a foghullás és fogászati problémák veszélyét a terhessége alatt és most meg is mutatom, hogyan:

Én is voltam állapotos, így saját tapasztalatból tudom mivel jár a terhesség főleg az utolsó hónapokban. Épp ezért nincs rá szükségünk, hogy olyan felesleges fájdalmakkal is terheljük magunkat, ami ellen egyébként tehettünk volna.

Félelmetes, de csak annak tűnik…

A legritkább, de a legelviselhetetlenebb…
Íny-megnagyobbodás.

Az egyik legritkább eset, amikor az állapotos páciens segítséget kér, ugyanis akkorára felduzzadt az ínye, hogy aludni se bír tőle. Komolyabb, de nem kezelhetetlen helyzet, de csakis szakorvos által, rendelői környezetben lehet segíteni rajta. Ezért ha Ön is hasonlót tapasztal, azonnal kérjen segítséget!

Ami szinte mindig jelen van…
Végül az ínygyulladás.

A nyálkahártyájában található ösztrogén receptorok okozzák ezt a fájdalmat, amit lehet, hogy már Ön is átélt és tudja milyen elviselhetetlen.
Mindenki másképp éli meg, valaki úgy érzi rosszabb, mint a hátfájás de van akinek csak kissé nyomasztó, akárcsak egy ínyre feltapadt apró rizsszem. Ettől függetlenül egyáltalán nem normális, ha így érez! Az ínygyulladás járhat vérzéssel is de gyors orvosi segítséggel csökkenthető a fájdalom.
A legjobb, amit mégis ilyenkor tehetünk, még nagyobb odafigyelést és türelmet fordítani a fog-és szájápolásra. A napi kettő, akár több alkalommal megmosott fogak kevésbé okoznak majd problémát a terhesség alatt és után is.

Amit szinte mindenki elfelejt….

Ha a mindennapokban gondosan ápolja fogait, rendszeresen tisztán tartja mindezeket nagyobb eséllyel kerülheti el. A terhesség alatt a legszebb állapotában lévő fogak is kilyukadhatnak és ez az állapot a terhesség után csak rosszabbik.
Azzal egyetérthetünk, hogy nincs ideje egy két hónapos kisbaba édesanyjának elmenni a fogorvoshoz és kezeltetni azt. Időbe telik, mire lesz egy kis szabad ideje és csak remélni tudjuk, hogy az már nem lesz túl késő.

Hölgyeim, talán most jött el az ideje, hogy felkeresse fogorvosát!

 

Jelentkezzen be hozzám telefonon keresztül!

4400 Nyíregyháza, Sólyom utca 29.

Telefon: 06-70-554-1207

Dr. Békési Diána

szájsebész, fogorvos