Gyökércsúcs resectio (30.000 Ft)

Picture1

 Resectio ( gyökércsúcs amputáció)

Az egész műtét a foggyökér csúcsának eltávolítását jelenti a körülötte lévő gyulladásos tömlővel együtt ( granuloma , cysta ). A műtétet csak gyökérkezelt, gyökértömött fogak esetében végezhetjük el. A műtét során levágják a foggyökér legfelső csúcsos részét, amelyben a gyökércsatorna apró elágazásai, a kitisztíthatatlan és gyökértöméssel elláthatatlan részei vannak. Általában 2-4 mm részt jelent ez a gyökér legfelső részén. Fontos, hogy az ép gyökérrész elegendően hosszú maradjon ahhoz, hogy a későbbiekben a fog ne lazuljon meg – ezt a fogorvos a röntgenfelvétel alapján számítja ki, és dönti el, hogy érdemes-e a műtétet elvégezni vagy sem.

Ez a műtét akkor eredményes, ha a gyökércsúcsi rész felől a csont további fertőződését véglegesen megszünteti és a levágás után is elegendően stabil marad a fog.

Sikeres esetben a gyökércsúcs amputáció után az elpusztult csont újraépül a levágott gyökércsúcs körül, a panaszok megszűnnek, a fog továbbra is a szájban maradhat.

Resectio indikációi (jelei):

  • gyökértömés után is fájdalmas a fog
  • granuloma vagy cysta látható rtg alapján a gyökércsúcson
  • betört műszer a gyökércsatorna apikális (gyökércsúcsi) harmadában

A műtét helyi érzéstelenítésben zajlik. A műtéti terület feltárása után kerül sor a gyökércsúcs amputációja, a gyulladásos szövet kitakarítása. Majd varratokkal zárjuk a sebet,1 hét után távolítjuk el a varratokat.

Tudunk segíteni!
Tudunk segíteni!

Bármilyen panasza van, illetve szeretne szebb mosolyt, akkor hívjon minket bátran!

Tel: 06 30 178 41 18

Tel: 06 70 554 12 07

Tetszett? Ossza meg!
Van véleménye? Ossza meg velünk!