Ideiglenes korona

27134

Amíg elkészül a végleges korona a lecsiszolt csonkot védeni kell, hiszen sebnek tekinthető. A védelmet a speciális műanyag, akrilát adja, mely fogszínű, így esztétikailag is kielégítő hatású arra a pár napra amíg viselni kell. Fontos tudni, amíg az ideiglenes akril koronát viseli a páciens, fokozott figyelemmel vigyázzon rá, ugyanis kevésbé tartós és könnyen átrágódik ez a vékony lemez.

Csupán átmeneti megoldást jelent, ugyanis…

  • Hamar kopik
  • A széleken nem zár jól

Rögzítése

Ideiglenes rögzítő cementtel történik, ennek eltávolítása közben nem roncsolódik a fog. Pont emiatt viszont könnyen megeshet, hogy leesik a korona, amitől nem kell kétségbeesni, természetes folyamat ám nem esik meg mindenkivel! Ha ez megtörténik, persze soron kívül visszaragasztjuk!

Mielőtt az ideiglenes koronát rögzítenénk fontos tudnia, hogy:

Minden a kezelési időtől függ, ugyanis ha az egy-két hét alatt elvégezhető akkor az ideiglenes azonnal elkészül, amíg Ön a fogorvosi székben ül. Az eljárás szakszerű: nyomatot veszünk, formára csiszoljuk majd rögzítjük a csonkhoz.

Ha a kezelési idő hónapokba telhet, tartós megoldást választunk. Ebben az esetben az ideiglenes korona a fogtechnikusunk által készül el laboratóriumi körülmények között.

Miért hagyná, hogy fogai közt lyukak tátongjanak ha van rá egy egyszerű és gyors megoldás is?!

A lehetőség az Öné!
Kérjen időpontot még most!
06 70 554 1207

Vagy jelentkezzen be online azonnal:
http://drbekesidiana.hu/online-bejelentkezes/

További érdekes cikkeink a FOGPÓTLÁSRÓL:

http://drbekesidiana.hu/2015/06/amit-tudni-lehet-a-fogpotlasrol/

http://drbekesidiana.hu/2015/04/fogpotlas-szuksegessege/

Tel: 06 70 554 12 07