Mi történik a fogfehérítés alatt a fogaimmal?

fogfeherites

Manapság hatalmas igény van a hófehér mosolyra, ami nem is csoda hisz az ápolatlan, elszíneződött fogak azt sugallják, hogy az illető nem fordít elég figyelmet az egészségére.
Valljuk be, nem egy bizalomgerjesztő látvány a sárga fogsor…
Épp ezért döntenek egyre többen a speciális eljárású fogfehérítés mellett. Akik még nem vettek részt fogfehérítésen azok azt hihetik, hogy ez az eljárás fájdalommal jár, fogérzékenységet okoz, esetleg egyenesen roncsolja a fogzománcot. DE ez tévhit! Ezt igazán csak az a több százezer ember bizonyíthatja a világon akik már legalább egyszer fogfehérítésen vettek részt.

De lényegében mi is történik azalatt amíg a beavatkozás tart?!

A fogaink mélyebb rétegeiben található az elszíneződés eredete így a fogfehérítő eljárások arra összpontosítanak leginkább. A fehérítő gél fő alapanyaga a hidrogén-peroxid.
A hölgyek ezt jól ismerik, a világos hajfestékekben is ez az egyik fő kémiai elem mely elősegíti a világos, ragyogó szín elérését.

Ezért érdemesebb rendelői környezetben fehéríteni, mint otthon…

A fogfehérítés hatékonyságát ez a hidrogén-peroxid töménysége, a hatóideje és a hőmérséklet határozzák meg. Tehát minél nagyobb mennyiségben tartalmazz a hidrogén-peroxidot, minél tovább hagyjuk hatni magas hőmérsékleten, annál vakítóbbak lesznek fogaink.
Az otthoni fogfehérítés kisebb koncentrációjú fehérítő anyagot tartalmaz ezért sokkal hosszadalmasabb elérni vele a kívánt ragyogást. Ami hátránya lehet még az otthon végzett fogfehérítésnek, az a helytelen használat ami súlyosan károsíthatja az ínyt.

Fogfehérítés utáni újabb elszíneződés?

Sokan azért nem mernek e mellett dönteni és próbálkoznak inkább tovább a szénnel és gyümölcsökkel való dörzsölésnél, mert attól félnek sok pénzt dobnak ki az ablakon azért,hogy egy hétig fehérek legyenek a fogaik plusz még fájdalommal is jár.

Érdekesség: Egy fellazult, minimálisan sérült fogzománc REMINERALIZÁLÓDNI kezd. Azaz visszanyeri az eredeti keménységét a fogzománc felszíne simább lesz. Az ínygyulladás sokkal kisebb eséllyel jelentkezik a páciensnél.
Aki pedig a megfelelő szájhigiéniát betartja, nagyon hosszú ideig akár 1-2 évig is megtarthatják a fogfehérségüket.

További érdekes tudnivalók a fogfehérítéssel kapcsolatban:

http://drbekesidiana.hu/2015/04/fogfeherites-egyenlo-a-fogerzekenyseggel/

http://drbekesidiana.hu/2015/04/noi-ferfi-fogfeherito-fogkrem/

http://drbekesidiana.hu/2015/03/tudjon-meg-tobbet-a-fogfeheritesrol/

Tekintse meg Fogfehérítési ajánlatunkat ahol GARANTÁLT ajándék vár Önre is!

http://drbekesidiana.hu/szolgaltatasaink/fogfeherites-nyiregyhaza/

Hasznosnak találta? Ossza meg!
Van véleménye? Ossza meg velünk!
Tévhitek a fogápolásban Avagy a 7 leggyakoribb merénylet amit elkövetünk fogaink ellen Fogpótlás Nyíregyháza, amit a fogpótlásról tudni kell